Videospil har en positiv social komponent

Spil er kendt for at bidrage til at fremme sociale relationer. Dette er et vigtigt punkt at understrege, da mange fagfolk inden for mental sundhed understreger vigtigheden af fællesskab, relationer og forbindelser. Der er voksende beviser for, at videospil faktisk kan hjælpe folk med at opbygge disse. Videospil kan også være en form for terapi for folk, der lider af psykiske lidelser.

Onlinespil som en kilde til venskaber

Onlinespil er blevet en populær kilde til venskaber for mange unge mennesker. Faktisk anslås det, at halvdelen af de amerikanske teenagere har dannet mindst ét online venskab. Og næsten en tredjedel af dem har dannet fem eller flere. Dette er ikke overraskende, da der er mange måder at skabe kontakt på online. Kvinder er mere tilbøjelige til at etablere venskaber på sociale netværkssider og gennem private chats, mens mænd er mere tilbøjelige til at udvikle venskaber i online-spilmiljøet.

Spilfællesskaber på nettet er en fantastisk måde at møde folk på og skabe livslange venskaber. Du kan møde nye venner i disse fællesskaber og dele fælles interesser med dem. Du kan endda planlægge din fritid omkring at spille spil sammen. Disse venskaber er lige så værdifulde som venskaber i den virkelige verden. Men husk på, at det kræver arbejde at vedligeholde dem. Det er ikke nok bare at synes godt om en statusopdatering på Facebook eller interagere med en person på Twitter. Det kræver tid og engagement at udvikle et ægte venskab.

Nogle undersøgelser har fokuseret på online gaming venskaber og deres indvirkning på den mentale sundhed. En undersøgelse af Sundberg (2018) påpegede for eksempel, at online gamingmiljøer kan gavne personer med autismespektrumforstyrrelser. Mennesker med autisme har en tendens til at være mindre selvsikre i sociale situationer, og de føler sig ikke altid trygge ved at tale med fremmede mennesker. Det samme gælder for mennesker med social angst.

Onlinespil som en kilde til velvære

En undersøgelse fra Oxford University tyder på, at tid brugt på at spille videospil er positivt forbundet med velvære. Undersøgelsen, som anvender branchedata for populære videospil, viser også, at gamere oplever følelser af kompetence og social forbindelse gennem spiloplevelsen. Undersøgelsen er dog ikke helt klar over, hvad der forårsager den positive sammenhæng mellem spil og velvære.

Forskerne brugte et semistruktureret spørgeskema og på forhånd testede skalaer til at vurdere niveauet af velvære hos deltagerne. Deltagerne blev også spurgt om en række demografiske og personlige oplysninger om dem selv og deres spilvaner. Desuden udfyldte de 12-item Problematic Online Gaming Questionnaire, som vurderede, hvor problematisk online gaming er for studerende. Andre målinger omfattede Verdenssundhedsorganisationens trivselsindeks, som måler det aktuelle mentale velbefindende. Et yderligere screeningsinstrument, Patient Health Questionnaire-9, blev brugt til at måle depressionssymptomer i løbet af de seneste to uger.

I undersøgelsen blev der anvendt en undersøgelse, som omfattede demografiske spørgsmål samt lukkede spørgsmål vedrørende spilvaner. Den indeholdt også to åbne spørgsmål, hvor respondenterne blev bedt om at uddybe årsagerne til, at de spiller videospil, og hvordan de påvirker deres generelle velbefindende.

If you have any questions regarding press material or usage, please do not hesitate to contact us.

 

Selected Press

The New York Times

An Ode to Acts of Kindness on the New York City Subway by Andre D. Wagner

2017

All Gone

The Finest of Street Culture

2016

Business Madame

Interview with Christian M. Andersen

2016

Print Magazine

Designer of the Week: Christian M. Andersen

2015

Highsnobiety

New Limited Edition Book About the History of Colette

2015

Hypebeast

A Look at the History of Colette

2015

Complex

30 Indie Magazines You Need to Know

2013

Coolhunting

New Print Project From Promising Danish Art Student

2012

 

Press Downloads

HERE_FOR_THE_RIDE_ANDRE_D_WAGNER_CREATIVE_FUTURE_P1290043_WEB (1).jpg

Here For The Ride

Andre D. Wagner
44 images / 17mb
COLETTE_THUMBNAIL.jpg

Colette & Creative Future

The History of the Colette Gallery
0 images / 0mb