<

Lær at køre hurtigt ned ad bakke

Der er mange risici forbundet med at køre ned ad bakke, og det er især vigtigt for nye bilister at forstå de farer, der er forbundet hermed. Her er nogle tips til at holde dig sikker:

Kørsel ned ad bakke

Mens det er en udfordring for enhver bilist at køre ned ad bakke, er det særligt farligt for lastbiler. For at undgå kollisioner skal chaufførerne være ekstra opmærksomme og bruge de rigtige bremser. De bør også holde en sikker afstand til de forankørende biler for at minimere brugen af koblingspedalen. Før de kører ned ad bakke læs denne info, bør førerne holde deres bil velholdt, med bremsevæsken på det rette niveau og bremseklodser og -skiver i god stand.

Undgå kollisioner

Der er mange måder at undgå kollisioner på, mens man kører ned ad bakke, men det er særligt vanskeligt at undgå en kollision i bjergområder. Statistikker viser faktisk, at mere end halvdelen af alle kollisioner med store lastbiler skyldes fejl fra føreren. Chauffører bør altid være opmærksomme og forblive opmærksomme på deres hastighed. Det er nemlig sådan, at en fyldt lastbil vil skubbe sig selv ned ad bakke, og bremserne vil ikke være nok til at stoppe den.

Undgå regnfulde eller våde nedkørsler

Som cyklist vil du opdage, at det kan være vanskeligt at køre ned ad bakke, og det kan være endnu mere udfordrende i regnvejr. Her er nogle tips til at holde sig sikker, når du kører nedad i vådt eller regnfuldt vejr. Det er især vigtigt at huske, at cyklister er udsat for de samme udfordringer som bilister. Som følge heraf bør du overveje at tage alternative ruter, hvis det er muligt. På nogle ruter vil der f.eks. være færre køretøjer, så du kan stoppe tidligere før en kurve.

Skift af gear

Når du kører ned ad bakke, kan det være svært at holde farten uden at skulle bruge ekstra bremser. Hvis du kan skifte til et lavere gear, kan du holde bilen i et lavt gear og holde din hastighed konstant. Selv hvis din bil ikke har en kobling eller et gearskiftehåndtag, kan du stadig bruge gear 2 og 3. Men husk, at hvis du kører under 30 mph, vil motoren slå bremserne i bund.

Undgå at fejle ved en start i bakke

For at undgå en fejl ved en bakke start, når du lærer at køre ned ad bakke, skal du være fortrolig med styresystemet. Bilens styresystem til bakkeopstart kan indstilles på flere forskellige måder. Hver enkelt har sine fordele og ulemper. En teknik indebærer f.eks., at bremserne kobles fra for at forhindre, at bilen ruller baglæns, når den starter. Heldigvis kan bakke-startkontrolsystemer let installeres på de fleste biler i dag.

Undgå store køretøjer

Når man kører ned ad bakke, skal andre bilister være opmærksomme på de farer, der er forbundet med store køretøjer. De skal vide, hvordan de skal reagere, når noget går galt, og hvad de skal gøre, hvis lastbilen pludselig standser. Føreren af en personbil skal nedsætte sin hastighed og holde en stor følgeafstand, når han nærmer sig et stort køretøj. Hvis det store køretøj pludselig standser, bør føreren hurtigst muligt komme væk fra vejen. Desuden skal førerne være opmærksomme på muligheden for en løbsk lastbil.

Skift af gear i trafik med stop og kørsel

Når du befinder dig i metrotrafik, kan det være en udfordrende opgave at skifte gear. Din bils kobling kan muligvis ikke koble korrekt, eller din motor kan være på overarbejde. Du kan undgå dette ved at lette på speederen og sætte bilen i neutral position. Det anbefales dog ikke at køre i tomgang i alle situationer, og det kan faktisk medføre, at din kobling slides for tidligt. Desuden kan det være farligt, hvis du sidder fast i trafikken og skal skifte gear i sidste sekund.

 

If you have any questions regarding press material or usage, please do not hesitate to contact us.

 

Selected Press

The New York Times

An Ode to Acts of Kindness on the New York City Subway by Andre D. Wagner

2017

All Gone

The Finest of Street Culture

2016

Business Madame

Interview with Christian M. Andersen

2016

Print Magazine

Designer of the Week: Christian M. Andersen

2015

Highsnobiety

New Limited Edition Book About the History of Colette

2015

Hypebeast

A Look at the History of Colette

2015

Complex

30 Indie Magazines You Need to Know

2013

Coolhunting

New Print Project From Promising Danish Art Student

2012

 

Press Downloads

HERE_FOR_THE_RIDE_ANDRE_D_WAGNER_CREATIVE_FUTURE_P1290043_WEB (1).jpg

Here For The Ride

Andre D. Wagner
44 images / 17mb
COLETTE_THUMBNAIL.jpg

Colette & Creative Future

The History of the Colette Gallery
0 images / 0mb